Jön az ötvenedik

Mostantól kezdődhet a visszaszámlálás, elkészült ugyanis a 2018. július 26-án rajtoló jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíj versenykiírása. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének ismét az Erste a névadó szponzora, ahogy a Kékszalaghoz tartozó, kicsiknek meghirdetett Kékpántlika versenynek is. 

Az utóbbi két évben remek volt az együttműködés a bank és szövetség között, így az Erste Bank úgy döntött az 50. jubileumi alkalomra is az esemény mellé áll, mint névadó támogató. 

Külön rangot ad a partnerségnek, hogy a 2018-as verseny már az ötvenedik lesz a sorban, ezt mutatja az is, hogy az Erste egy különleges akciót is indított, így akár a Kékszalag részvételi díjat is átvállalja a bank. 

Amit jó leírni még egyszer
Bár a Kékszalag legfontosabb adatait sokan ismerik, lehetnek, akik nincsenek mindennel tisztában - mindenesetre a beszédes számokat érdemes leírni újból:

az első Kékszalagra 1934-ben került sor,
légvonalban a versenytáv 155 kilométer, 
a verseny Balatonfüredről indul Balatonkenesétől Siófok felé veszi az irányt, majd jön Keszthely, utána vissza Balatonfüredre, 
az utóbbi években rendre több mint 500 hajó indult el a versenyen és a Magyar Vitorlás Szövetség arra számít, hogy az ötvenedik versenyen részvételi rekord születik. 

Fotó: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség